افراد برونگرا ، پر انرژی ، سرحال و هرچیزی را بروز میدهد ؛ به چه علت ؟ دلیلش واضح است . او نوع ارتباط گیری اش با جامعه ، اینگونه است . مزاحمش نشوید ! با هیجان حرف میزند. برایش مهم است که دیگران به او نگاه و توجه کنند . از توجه دیگران معذب نمیشود ، بلکه انرژی بیشتری میگیرد . دوست دارد صحبت کند و همه ی اتفاقات را توضیح دهد . وای از وقتی که ناراحت است. چهره اش از ده فرسنگی داد میزند که دلش از غصه پر است .
نمیتواند ظاهر سازی کند و هر چه در دل دارد را بیرون میریزد . اون یک برونگراست . برونگرای بالفطره که جامعه به شدت پذیرای هیجاناتش است . در وجود انسان ها انواع ُخلقیات متفاوت وجود دارد و هر کدام به میزانی کم و زیاد هستند . اگر به کسی میگوییم برونگرا ، به این معناست که روحیاتی که او دارد ، رو به برونگرایی بیشتر است و نه به این معنا که او هیچ یک از روحیاتی که یک درونگرا دارد را ندارد. این برداشت غلط است ! اگر مقاله های سابق را خوانده باشید که در قالب صحبت هایم با شما منتشر شده ، مفصل تر در رابطه با میزان بالا و پایین بودن خلقیات انسان ها توضیح داده ام . به آدم ها برچسب نزنیم ، چون علم و حقی از این کار نداریم .
شناخت بیشتر افراد درونگرا
در وجود یک برونگرا روحیاتی تلفیقی از میانگرایی و درونگرایی دیده میشود که میزان درونگرا بودن آن روحیات به مراتب کمتر است. حال چقدر اجازه داریم که صدرصد بگوییم : او یک برونگراست ؟ به جرئت میتوانم بگویم هیچ اجازه ای نداریم . فردی میشناسم که عمری فکر میکردند او یک برونگرای صد از صد است . اما با چند جلسه مشاوره ی پی در پی متوجه میانگرایی خود شد . و حتی برعکس. در مورد درونگرایی این موضوع پیش نمی آید چون تفاوت های یک انسان درونگرا درمقایسه با یک برونگرا کاملا ملموس است . اما یک انسان برونگرا و میانگرا میتوانند درصد زیادی شبیه به هم باشند.
به چه کسی برونگرا میگویند ؟ به کسی که صرفا بلند میخندد ؟ خیر دوست عزیز! شخصی دلیل خنده ی بلندش ، غلبه بر استرس است و دیگری برای پنهان غم درون است . شخصی دیگر برای شکستن حس غیر اجتماعی خود این کار را میکند تا بتواند کمی با فضا خودمانی شود و ارتباط گیرد . پس هر کس که صرفا بلند میخندد ، برونگرا نیست ، میخواهم بگویم هر ویژگی نشان دهنده ی همان چیزی نیست که در ذهن ما شکل میگیرد. برای مثال کسی که برای اولین بار او را میبینیم و ساکت است ، نباید سریع برداشت درونگرا بودن را داشته باشیم . شاید برای او مشکلی پیش آمده و فقط آن روز را گرفته و ساکت است.
آیا افراد خجالتی هم برونگرا هستند؟
در ضمن ممکن است خیلی از برونگراها خجالتی باشند ، یعنی در جمعی نتوانند به راحتی صحبت کنند و دلشان بخواهد زودتر از آن جمع خارج شوند یا با خنده های مصنوعی سعی در گذراندن وقت در آن جمع باشند تا مراسم تمام شود . میبینید ؟ هیچ چیز نشانه همان چیزی که ما در ذهن داریم نیست و فقط یک فرد متخصص میتواند تشخیص دهد. تنها چیزی که ما میتوانیم انجام دهیم ، قضاوت نکردن و برچسب نزدن است . یک درونگرا با ارتباط گیری عالی ، یا یک برونگرای خجالتی ! همشان ممکن است .
البته این را هم بگویم ، به قول هانس آیزنک همه ی ما برونگراییم فقط میزان و درصد آن باهم متفاوت است . و من عجیب به این جمله اعتقاد دارم . در مورد آیزنک میتوانید سرچ کنید و از تست های روانشناسی او بهره مند شوید . تست های درونگرایی و برونگرایی که اطالعاتی فوق العاده در مورد شخصیت شما به شما میدهد . و تضمین میکنم که زرد نیست ، سفید سفید است ، مثل مقاله ها و صحبت های من با شما ! افراد برونگرا از لحاظ ساختار ذهنی بسیار فعال و در تکاپو هستند. گاهی ممکن است بخاطر همین ویژگی هایشان دچار عجول بودن شدید هم باشند .
افراد برون گرا ADHD دارند؟
به طور مثال اگر سوخت ذهنی یک انسان درونگرا در حین صبر کردن ده درصد از بین برود ، سوخت مغزی یک برونگرا به دلیل فعال بودن درون او چهل درصد از بین میرود . این یعنی صبر کردن برای انسان های برونگرا کمی سخت تر است. به همین دلیل است که کارهایشان را کمی تند تر و با عجله ی بیشتری انجام میدهند . در بین برونگراها افرادی که دچار بیش فعالی از کودکی تا بزرگسالی باشند ، بیشتر دیده میشود . افرادی که صبر کمتر و عجله ی بیشتر داشته باشند ، میتوانند مشکوک به ای دی اچ دی (ADHD) یا همان بیش فعالی بزرگسالی باشند .
اما باز هم وجود دارند افرادی که درونگرا هستند و دچار ای دی اچ دی (ADHD) هستند . این ها تنها آشنایی در مورد خلقیات متفاوت است که در مورد آن ها با شما صحبت میکنم . و از اقشاری نام میبرم که ویژگی ها به آن ها نزدیک تر است اما به این معنا نیست که هیچ کدام از درونگراها یا میانگراها دچار ای دی اچ دی نیستند . در اصل هستند اما به مراتب کمتر و انگشت شمار تر ! برونگراها دائم اصرار به سریع تر کار کردن دارند ، چون کلافه میشوند . از لحاظ بدنی وقتی که کسی کنار آن ها آرام کاری را انجام میدهد و آن ها در انتظار هستند ، داغ میکنند ، عرق میکنند و اصطالحا دچار خودخوری میشوند .یعنی از درون حرص آن فردی که با آرامش کارهایش را دنبال میکند را درون دل خود دارند .
افراد برونگرا از انتظار متنفرند
راحت بگویم و بگذرم ، آنها را منتظر نگذارید . این کار ناخواسته و بدون نیت بد قلبی شما ، موجب اذیت آن ها میشود و از این کار متنفرند . برونگراها از ارتباط گیری و دیدن افراد جدید خوششان می آید . آن ها عاشق ارتباط های جدید هستند که موجب خوشحالی آن ها میشود . ممکن است حتی با فردی که تازه آشنا شده اند ، مدت زمان زیادی ارتباط نداشته باشند و رفیق دو روزه شان باشد ! اما دوپامینی که از این کار در مغز آن ها ترشح میشود ، بسیار بالا است .
لذتی غیر قابل توصیف وقتی که صحبت میکنند و توجه دیگر افراد را به خود جلب میکنند ، وجودشان را میگیرد . دوپامین همان هورمون شادی است که در حین هر کار لذت بخشی ترشح میشود ! تاحالا برایتان سوال پیش آمده که چرا چندین ساعت در اینستاگرام یا کانال های تلگرامی و یوتیوب بدون داشتن هدف خاصی میگردید و این کار را بدون داشتن زمان و مرز خاصی انجام میدهید؟ دلیلش واضح است ! زیرا مغز شما دوپامین مورد نیاز خود را از آن کار گرفته و شرطی شده است .
یکی از دلایلی که توصیه میشود موقعی که از خواب بیدار میشوید بلافاصله اینستاگرام را رفرش نکنید ، همین موضوع است . که مغز شما شرطی به دوپامینی که اول صبح گرفته نشود و تا آخر روز معتاد آن کار نشوید . دوپامین در اثر رقصیدن ، آهنگ خوب گوش دادن ، کتاب خوب خواندن ، رابطه ی جنسی منظم ، ورزش کردن ، و کارهای مفیدی که از این دست باشند و ضرری نداشته باشند ، بسیار برای مغز نیاز است . برای برونگراها وقتی که با فردی جدید اشنا می شوند ، این اتفاق تا حد زیادی پیش می آید .
افراد برون گرا عاشق جمع های شلوغ و مهمانی ها هستند.
یکی از دلایلی که از جمع خوششان می آید ، همین موضوع است . تنها جایی که احتمال ارتباط گیری با آدم های جدید برایشان بیشتر است ، جمع های مهمانی یا همکاری است . ارتباط گیری با افراد جدید به همین جا ختم نمیشود ! برای آن ها کارهای گروهی یا اصطالحا تیم ورک در محل کار ، دانشگاه ، مدرسه و هر مکان دیگری که جمعی از افراد تصمیم به انجام یک کار به صورت گروهی میگیرند ، بسیار جذاب است . یکی از دلایلی که حالشان با این کار خوب میشود ، همان ارتباط گیری و آشنایی با افراد جدید است اما دلایل دیگرش شامل تخلیه ی هیجانات آن هاست .
همان طور که افراد برونگرا با ساکت ماندن و تنهایی به اصطالح شارژ میشوند ، افراد برونگرا با تخلیه ی هیجانات حالشان خوب میشود . برای همین بهترین راه برای بهتر زندگی کردن آن ها ، انجام کارهای گروهی است . آن ها اغلب از محل کارهایی خوششان می آید که همگی در یک مکان بدون داشتن اتاق پن آفیس ها ، بهترین مکان از نظر خاصی کار کنند و بتوانند به راحتی با همه صحبت کنند . در اصل آن کار برای برونگراها و اذیت کننده ترین مکان برای درونگراهاست .
شاید این مقاله برایتان جالب باشد ” افراد درونگرا را همانگونه که هستند دوست بداریم “
تسلط افراد برنگرا در صحبت و تکلم
افراد برونگراها در صحبت مسلط تر هستند و ارتباط های تلگرافی مثل چت ، نامه نوشتن و مکالمه های این دستی آن ها را شاید کلافه یا خسته کند . برای همین است که از صحبت در جمع لذت میبرند و دلشان برای ارتباط گیری های بیشتر ، آدم های بیشتر برای شناختن و کلمات بیشتر برای حرف زدن میخواهد ! حال با یک نگاه میبینیم که اپن آفیس ها در هر زمینه ی کاری ، تمامی مالک های مد نظر یک بروگرا است را شامل میشود . که به آن ها خورده نگیرید که چرا اینگونه رفتار میکنند .
همانگونه که در مقاله ی قبلی تاکید داشتم که درونگراها را با کالم و رفتارتان اذیت نکنید . به برونگراها نگویید : کمی آرام باش ، رفتارت را کنترل کن ، کمتر حرف بزن ، هیجان زده نباش ، این که چیزی نیست پس چرا انقدر ذوق میکنی ؟ درک کنید که او نوع ارتباط گیری اش این گونه است و خورده گیری به کارها و انتقاد دائم از او یک انسان سرخورده میسازد . مراقب برونگراها و درونگراها به یک میزان باشید . انسان ها را هرطور که هستند ، بپذیرید و از وجودشان لذت ببرید . و در نهایت
برونگراها را همانگونه که هستند دوست بداریم .